Malaysia for 4 tempat paling popular untuk menikmati sup di Kuala Lumpur

(Top 4 places to enjoy soup when in Kuala Lumpur )

 

Pelakon Morgan Freeman pernah berkata bahawa pada musim sejuk, anda harus menikmati semangkuk sup panas berbanding mengambil alkohol. Hei, jika Morgan Freeman berkata sedemikian, anda tahu yang seorang  Maha Kuasa telah bercakap. Orang Malaysia tetap mematuhi nasihat pelakon lagenda sepanjang tahun ini, tidak kira musim.

 

Cadangan perjalanan: Salah satu cara yang mudah untuk memastikan bahawa keinginan sup anda dipuaskan dengan segera adalah melalui pengambilan bas sambil melawat sekitar Kuala Lumpur. Anda boleh membeli tiket secara online dari redBus ke lokasi-lokasi tersebut dengan mudah. Tempat-tempat ini juga dihubungkan oleh laluan bas yang dilalui dari ibu negara, KL. Portal bas dalam talian ini menjimatkan masa dan wang anda serta tiket yang dijual mempunyai diskaun!

 

Jika anda ingin memanjakan diri dengan semangkuk sup panas, berikut adalah tiga daripada restoran-restoran terbaik di Kuala Lumpur yang akan memberikan kepuasan kepada keinginan anda.

 

Keong Kee Herbal Soup: Tempat makan yang terdiri daripada pondok-pondok bersebelahan tempat letak kereta yang terbuka menjadi tempat popular dalam kalangan orang tempatan dan juga pelancong untuk sup ayam kelapa yang dihidangkan dalam tempurung kelapa.

 

Levain Boulangerie & Patisserie: Kedai roti dan kafe yang merupakan inspirasi dari Perancis terletak di dalam sebuah rumah banglo selesa, anda boleh merasakan Eropah pada deria rasa anda apabila menikmati sup cendawan ayam berkrim yang cukup enak.

 

Huck’s Café: Mesra dan selesa, tempat ini sesuai untuk menikmati sup bawang Perancis klasik. Roti berkerak , jelas dan penuh rasa serta keju cair-anda tidak boleh salah dengan sup ini !

Las Carretas: Dikenali sebagai salah satu tempat mendapatkan margarita paling hebat di bandar. Pelanggan biasanya datang semula ke tempat ini untuk makan dan suasana yang tiada tandingan. 

Where I stayed / started

Malaysia

Have you done this? What can you add to this jrrny?

Related Posts