Malaysia for Percutian luar trek di Malaysia

(An offtrack Malaysian holiday)

 

Perjalanan percutian yang rutin di Malaysia tidak jauh berbeza antara satu sama lain dan hanya untuk mementingkan tempat-tempat pelancongan yang popular. Jika anda sukakan pengembaraan, marilah kita membantu anda merangka satu perjalanan cuti yang berbeza di Malaysia:

 

Masuk dari Singapura: Merentas sempadan dengan mudah dengan menaiki sebuah bas dari Singapura dan sampai di Johor Bahru. Terdapat beberapa bas ekspres yang anda boleh membeli tiket dalam talian dari redbus.my. Ia adalah salah satu bandar yang paling popular di bahagian selatan Semenanjung Malaysia. Ia bukan sahaja salah satu lokasi pelancongan yang paling diminati oleh pelancong tetapi juga dianggap hab penting pengangkutan serantau dan  pembuatan. Ia dianggap salah sebuah tempat yang pesat berkembang dengan lebih 1.8 juta orang penduduk. Satu perkara yang saya perhatikan adalah kerana bandar ini mempunyai ruang tanah yang luas dan tidak begitu mampat berbanding bandar-bandar lain di seluruh Malaysia.

 

Johor Bahru ke Melaka: Tanpa menghabiskan banyak masa di Johor Bahru, menuju ke Melaka untuk menghabiskan sehari di sana. Meneroka bandar bersejarah dengan beca kuning-biru yang berwarna-warni. persembahan di jalan Jonker Street akan menjadi kenangan yang akan tinggal dengan anda selama-lamanya. Melaka merupakan salah satu bandar, yang menawarkan makanan yang baik selain banyak tarikan kebudayaan. Bandar ini memenuhi kehendak semua jenis pelancong sepanjang hari. Masakan Nyonya adalah agak terkenal di sini dan telah diminati sejak zaman purba.  

 

Melaka ke Kuala Lumpur: Melawat ibu negara seterusnya. Berehatlah di Chinatown sehari yang akan membantu anda untuk penginapan murah dan makanan. Perjalanan ke Reggae bar di sini adalah perlu.

 

Kuala Lumpur ke Kota Bharu ke Pulau Perhentian: Dari KL, menaiki bas ke Kota Bharu, di mana anda boleh tinggal untuk sehari lagi untuk meneroka Kota sebelum menuju keluar ke Pulau Perhentian untuk menghabiskan perjalanan.

 

Pulau Pinang: Penang merupakan tempat popular kebudayaan di Malaysia!  Anda akan jatuh cinta dengan jalan yang sibuk itu, karya seni yang indah dan sejarah yang mempesonakan dan makanan yang menakjubkan.  Kebanyakan orang datang ke Pulau Pinang hanya merancang beberapa hari menginap, tetapi akhirnya tinggal lebih lama daripada mereka dijangka.  Anda boleh menghabiskan sehari di Pantai Batu Ferringhi, berjalan kaki melalui National Park, dan mengambil perjalanan sehingga Bukit Bendera untuk pemandangan seluruh bandar.

 

Langkawi: Secara rasminya dikenali sebagai Langkawi permata Kedah, Langkawi terletak bersempadan dengan negara Thai, nusantara 104 pulau-pulau di Laut Andaman, kira-kira 30 km dari tanah besar di pantai barat Malaysia.  Ia terletak betul-betul di sempadan Thailand dan merupakan tempat popular untuk melawat untuk pengembara yang meneruskan perjalanan Utara/Selatan antara Malaysia dan Thailand.  Ianya benar-benar sebuah pulau yang menakjubkan dengan perkara-perkara yang menakjubkan untuk melakukan, penginapan murah, bebas cukai minuman keras dan landskap yang indah.

 

Where I stayed / started

malaysia

Have you done this? What can you add to this jrrny?

Related Posts